Els veïns de Sant Jaume creuen que la nova ubicació de la planta de triatge és “la millor de les pitjors opcions”

Defensen, però, l’alternativa zero, és a dir no construir la planta. Pel que fa al model d’equipament, volen que la planta segueixi el model centreeuropeu, que genera electricitat gràcies a la combustió dels residus.

L’Associació de Veïns de Sant Jaume s’oposa a la construcció de la planta de triatge (Pau Masó)

 

“Ni aquí, ni enlloc”. Ho diu el president de l’Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca, Antoni Tomàs, en declaracions a Ràdio Olot. L’entitat rebutja frontalment la planta de triatge. Defensen que “no és necessària” i qualifiquen d’”irresponsable” l’actual model de gestió de residus de la Garrotxa. Sobre la nova proposta de situar l’equipament al sector nord del polígon de Poliger, Tomás diu això:

 

Zona nord del polígon de Politger (Pau Masó)


La solució per als veïns: el model centreeuropeu

L’entitat assegura que ‘’ha de canviar el model de gestió de residus” i proposen seguir el model d’alguns països centreeuropeus.

 

La planta està a l’espera de les negociacions entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Jaume i dels tribunals. El consistori garrotxí va presentar recurs de cassació i, s’està a l’espera de veure si el TSJ avala aquest recurs i envia el cas al Tribunal Suprem.  La planta de triatge de la Garrotxa fa deu anys que està encallada. Es tracta d’un equipament que costaria uns 14 milions i que permetria reduir el nombre de residus que van directament a l’abocador de Beuda.

Respon