Els veïns de Sant Miquel d’Olot aposten per reformar l’avinguda de Girona

Demanen millorar la il·luminació, la seguretat i l’estètica urbana del carrer més important del barri. De fet, una de les accions del PIAM per aquest 2019 serà un estudi sobre la remodelació de l’avinguda. Per aquest any també s’ha acordat reformar el Molí d’en Climent i convertir el carrer de Sant Miquel en un passeig. Algunes accions culturals completaran el programa d’actuacions d’aquest any al barri. 

Aquest 2019 l’Ajuntament farà un estudi de l’avinguda Girona (Google)


Millorar l’avinguda Girona. Aquesta és una de les prioritats dels veïns de Sant Miquel i que l’Ajuntament ja ha recollit per a aquest any. El Consell de Barri que determina les accions del Pla de Millora de la zona va tirar endavant un estudi per analitzar la millora de la principal artèria viària del barri. Volen fer un projecte que millori la il·luminació, la seguretat i l’estètica urbana de l’avinguda. El regidor de Sant Miquel és Pep Berga.

 

Actuació al Molí d’en Climent

La segona intervenció té a veure amb el Molí d’en Climent, un edifici de l’ajuntament cedit a l’agrupació dels Escoltes de la Garrotxa. El consell de barri va decidir millorar les instal·lacions.

 

Ara començarà el procediment de contractació pública per decidir l’empresa que farà les obres. La tercera acció per aquest any serà al carrer de Sant Miquel, que s’hauria de convertir en un passeig que arribés fins al Molí del Climent.

Imatge del carrer Sant Miquel (Google)


L’actuació ha començat ara amb la compra d’aquestes finques i no es veurà acabada fins al 2020. Més enllà de reformes urbanístiques, els veïns també demanen iniciatives socials per fomentar la cohesió i la convivència. Una d’elles és la remodelació del Casal de Sant Miquel. Jordi López, tècnic del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, és l’encarregat de conduir el consell de barri de Sant Miquel.

 

També es farà una petita obra al local de Bufadors per acabar de deixar-lo bé. A més està previst realitzar accions culturals i donar tot el suport al Ball Pla que aquest 2019 farà 75 anys. En total, el pressupost del PIAM per aquest any és de 200.000 euros. Un cop fetes aquestes actuacions, l’ajuntament preveu que encara els sobrarà al voltant d’un 20% dels diners per fer-ne d’altres.

 

Respon