Les empreses garrotxines es comprometen amb el territori

Una cinquantena d’empreses s’han compromès amb el turisme sostenible, el correcte ús del català i ser socialment responsables. Els diferents segells distintius atorguen a les companyies i establiments un arrelament al territori i més reconeixement des del client o consumidor. Les empreses que han agafat el compromís són de diferents sectors econòmics i hauran de complir diferents indicadors. 

Foto de família amb les empreses que han rebut els segells (Consell Comarcal de la Garrotxa)


Comprar productes del territori, tenir treballadors de la comarca, instal·lar mesures d’estalvi d’aigua, reciclar o procurar per la igualtat salarial entre homes i dones. Aquestes són algunes de les accions que una cinquantena d’empreses s’han compromès a dur a terme. Des del 2009 Turisme Garrotxa ha fet entrega de diferents segells que caracteritzen les empreses en àmbits com l’ús correcte del català, la responsabilitat social o el turisme sostenible. Aquest dimecres, una cinquantena d’empreses han estat acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, el segell Empreses Lingüísticament Responsable i el Codi de Gestió Sostenible. Dos responsables de dues empreses expliquen a Ràdio Olot què signifiquen aquestes identificacions. Són David Darné de l’Hotel Mas la Ferreria i Isabel Castanyer del Mas La Coromina:

 

Des de Turisme Garrotxa, el seu president, Eduard Llorà, diu que els segells són distintius que ofereixen qualitat al producte que s’ofereixen. Assegura que en ocasions pot ajudar al consumidor a triar una empresa o altra.

 

Les empreses que aquest dimecres han estat acreditades tenen presència en sectors turístics com cases rurals, hotels o càmpings, però també hi ha establiments com fisioterapeutes, dentistes o restaurants.

Respon