Empreses garrotxines donen tauletes per combatre l'aïllament dels malalts de coronavirus als hospitals

Es tracta d’una iniciativa solidària per als pacients ingressats al Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt. Juntament amb altres empreses de la demarcació s’han aconseguit un centenar de tauletes digitals.

Videoconferència entre un pacient i els seus familiars (ACN)


La iniciativa va començar fa dues setmanes a càrrec del cardiòleg Ramon Brugada i l’empresa Girona Fibra de Besalú. Ja s’ha aconseguit el suport d’altres empreses i institucions com la Cambra de Comerç de Girona i l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de les comarques de Girona. Amb les tauletes es vol combatre l’aïllament dels pacients que no poden rebre les visites dels familiars per les mesures de seguretat.

El personal sanitari assegura que el sentiment de solitud es combat amb les videoconferències amb les tauletes que ells mateixos, malgrat la càrrega assistencial que tenen als hospitals, s’encarreguen d’organitzar. Tant els pacients com els centres hospitalaris i familiars valoren molt positivament la iniciativa. I destaquen que per a alguns dels pacients més ancians és el primer cop que parlen amb els seus familiars a través d’una videoconferència.

Les empreses que han fet el centenar de donacions són Girona Fibra, la Cambra de Comerç de Girona i l’associació AENTEG, Protec, GNA, Metalquimia, Brontobyte Cloud, Esolvo, Infoself, Efimàtica, Easypromos, La Selva i Ricard Arriada. Els càmpings gironins, a través de l’Associació de Càmpings, han donat també trenta tauletes. El material ja s’ha lliurat als hospitals Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt (Gironès).

La campanya continua en marxa i confien fer créixer la xifra de donacions de tauletes en els pròxims dies.

Respon