Segueix el somni d'en Pepe de Castellfollit: vol arribar a Panamà a principis de l'any que ve

Preveu navegar aquest 2019 fins a Centreamèrica i arribar a Panamà a principis del 2020. Després de 3 anys i malgrat els contratemps diu que té les ganes i la il·lusió intactes. Actualment, es troba a Cadis arreglant un motor i esperant que el vent l’afavoreixi per continuar el seu trajecte.

En Pepe al port de Roses (ACN)


L’any 2016, en Pepe Soto va començar el seu somni més vital: anar des de Castellfollit fins a Panamà amb el catamarà que havia construït al jardí de casa seva. Diagnosticat amb una malaltia terminal, gràcies a la voluntat de la gent i a la seva determinació, va poder iniciar aquest viatge que encara continua avui en dia. En Pepe confia arribar a Centreamèrica a finals d’aquest mateix any.


Problemes a les Illes Balears

Els inicis d’aquest viatge, però, no van ser fàcils. A Eivissa, el catamarà va patir greus desperfectes.

 

El garrotxí sobre el seu catamarà (ACN)


A més, el van acusar de desobediència criminal per tenir el vaixell deteriorat i no complir certes normatives. Finalment, en Pepe va poder arreglar l’embarcació gràcies a l’ajuda d’uns pescadors mallorquins. Deixant enrere les Illes Balears, va navegar fins a Roses per tornar a començar el viatge. Ara, al port de Sanlúcar de Barrameda (Cadis), a més de 1.000 quilòmetres de Castellfollit, diu que no oblida la seva terra.

 

En els pròxims dies, en Pepe abandonarà la ciutat gaditana per dirigir-se cap a Madeira. Tot seguit anirà a Tenerife, on l’esperarà la seva filla i farà la seva última parada a Cabo Verde abans de fer la travessia per l’Atlàntic. El somni d’en Pepe, que al principi podia semblar una utopia, aviat, pot ser una realitat.

4 Responses to “Segueix el somni d’en Pepe de Castellfollit: vol arribar a Panamà a principis de l’any que ve”

 1. Joan Victori

  Gracies Olga fa temps que la meva manera de ser volia saber com acabava aquella historia que TV3 va explicar en el programa el foraster.
  Ara ja puc morir tranquil……
  Joan

  Respon
 2. Francesca

  Gracies per aquesta publicació. Vaig intentar saber com anava la vida d’en Pepe sense éxit. M’ha fet molt feliç saber que està bé i segueix el seu somni.

  Respon
 3. Jezabel Perez

  Tot i que la casa on vivia i on es va construir el barco no era d’ell, sinó del meu pare, que li va oferir durant molts anys per que l’estimavem a casa… Ens va decepcionar.
  Estem molt contents però de que segueixi amb empenta el seu projecte i que estigui be i animat de continuar.
  Es una mostra de valentia, força i lluita de la que tothom no pot presumir. Molta sort Pepe!!

  Respon
 4. Xavier

  Molts ànims Pepe!!!
  M’alegrat molt trobar bones notícies, segueixes amb forces, anims i lluitant per portar endebant el teu somni.

  Respon

Respon