Endesa renova vuit torres metàl·liques a la Vall de Bianya

Endesa està renovant vuit torres metàl·liques d’una línia de mitja tensió que passa a 25 kV i que uneix les comarques del Ripollès i la Garrotxa. Els treballs de substitució dels suports s’estan portant a terme dins el terme municipal de la Vall de Bianya i es fan amb helicòpter per minimitzar l’impacte sobre el paisatge.

972936

 Una de les actuacions que s’està fent en helicòpter (ACN)

Les torres que se substitueixen formen part d’una línia centenària (es va aixecar el 1907) que transcorre paral·lela a l’antiga via romana de Capsacosta, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Per integrar-les al paisatge, les noves torres elèctriques són de xapa plegada -cosa que implica reduir-ne les dimensions- i han rebut un tractament cromàtic especial (s’han recobert amb puntura de color fosc).

Els treballs de substitució comporten una inversió de 27.000 euros, que assumeix íntegrament la companyia. Les feines s’han portat a terme en dues fases. La primera, que es va fer aquest dilluns, va consistir en el formigonat de les bases dels nous suports. La segona i última, la que s’ha fet avui, se centra en transportar les noves estructures amb helicòpter fins a les bases, on els tècnics d’Endesa que s’hi han desplegat a peu les encaixen.

Amb aquesta actuació, es millorarà la qualitat i la seguretat del servei a vuit municipis de la Garrotxa. En concret, es tracta d’Olot, Besalú, Beuda, Sant Ferriol, Maià de Montcal, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Sant Joan les Fonts i la mateixa Vall de Bianya.

Respon