Ensenyament admet que hi ha “necessitat” d’un institut escola a la Vall d’en Bas i les Preses

El conseller Bargalló assegura, però, que l’obertura implica tenir “un projecte sòlid”. Diu a Ràdio Olot que fins que no hi hagi aquest document damunt la taula no es prendrà cap decisió. Admet, però que als dos municipis hi ha una “necessitat d’escolarització”. 

El Conseller Bargalló, a l’esquerre, en una visita a la Garrotxa (Pau Masó)


El conseller d’Educació, Josep Bargalló, diu en declaracions exclusives a Ràdio Olot, que l’institut escola que es demana des de les Preses i la Vall d’en Bas “satisfà necessitats”. Aquest seria un dels requisits per poder-lo obrir. Però també n’hi hauria d’altres: caldria un “projecte educatiu” compartit entre les escoles actuals que “abordi l’educació secundària” i també caldria “tenir la seguretat” que l’obertura d’un nou centre a la comarca no alteraria la matrícula a altres escoles.

 

Però per damunt de tots aquests requisits hi ha la necessitat de presentar un projecte des del territori. Aquí, se sap que els Ajuntaments de les Preses i la Vall d’en Bas hi estan treballant i que el document podria estar aviat damunt la taula.

 

La demanda de l’institut escola de la Vall d’en Bas i les Preses és una reclamació històrica del territori. El Departament d’Educació, però, té prop de 180 peticions d’instituts escola a tot el país. Prioritzar-ne una o altra depèn molt del projecte que es presenta.

Respon