En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les entitats demanen més inclusió per a les persones discapacitades a la Garrotxa

Reclamen més sensibilització en tots els sectors, públics i privats
| 4 de desembre de 2017
Les entitats demanen més inclusió per a les persones discapacitades a la Garrotxa

Asseguren que les persones minusvàlides es troben desemparades un cop acaben l’escolarització i augmenta la seva dificultat d’integrar-se. Tot i que s’han fet avenços i l’administració és una gran ajuda, reclamen més sensibilització en tots els sectors, públics i privats.  Ràdio Olot ha volgut radiografiar la situació de les persones discapacitades amb motiu del seu Dia Internacional celebrat aquest 3 de desembre.  

Imatge d'una de les campanyes de Mifas, entitat membre de la Coordinadora (Mifas)


A la Garrotxa actualment hi ha 3.066 persones reconegudes legalment com a discapacitades. La majoria d’aquestes tenen entre un 33 i un 64% de minusvalidesa. Es tracta d’una realitat que es viu molt de prop des de la Coordinadora d’Entitats per a Discapacitats de la Garrotxa, una agrupació formada per cinc associacions que dona veu a les persones discapacitades. Dues de les seves membres són Dolors Espon i Sílvia Vilacoba. Totes dues es dediquen professionalment al sector i formen part d’entitats. Afirmen que avui en dia les barreres i dificultats per als discapacitats segueixen sent presents en gairebé tots els àmbits. Entre els grans esculls a trencar, Espon assenyala primer de tot la falta d’inclusió més enllà del context de l’escola, l’institut o la universitat.

 

En aquest buit, un cop s’ha acabat l’escolarització, l’administració i les entitats tenen un paper clau per seguir la inclusió de les persones discapacitades a la societat. Vilacoba, però, també assenyala el paper dels sectors privats com les empreses.

 

Tant Espon com Vilacoba van crear la Coordinadora fa 15 anys. En aquell moment les maneres de fer-se veure o donar-se a conèixer eren molt diferents. Creuen que la societat ha deixat de ser tan marginal i ha millorat en l’acceptació.

 

Per poder seguir canviant i avançant, Dolors Espon creu que fa falta més sensibilització i una manera per aconseguir-ho és tenir professors més formats.

 

Les dues membres de la Coordinadora d’Entitats per a Discapacitats de la Garrotxa també creuen que a través del treball amb altres entitats de la societat pot ajudar a avançar. Afirmen que pas a pas, detall a detall, s’aconseguirà que la gent, en lloc de veure incapacitats, vegi capacitats. És el gran objectiu i pel qual centenars de persones treballen dia a dia a la nostra comarca.

 

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum