Equipaments d'Olot obren les seves portes a les arts escèniques

L’Institut de Cultura ha programat aquest any diferents obres en espais com la biblioteca o els museus de la capital garrotxina. Aquest dijous s’estrenarà el nou format amb ‘Non Muttum’, una proposta d’Eduard Escoffet a la Biblioteca Marià Vayreda. Des de l’àrea de Cultura asseguren que l’objectiu és mostrar nous llenguatges fora del marc escènic.

‘Non Muttum’ serà el primer espectacle en format LAP que surt del Teatre Principal a Olot (Olot Cultura)

LAP és l’acrònim de “l’altra programació”. Es refereix a aquella programació cultural que és innovadora i se surt dels llenguatges canònics. Des de fa anys, l’Institut de Cultura d’Olot fa una aposta ferma per aquest format i aquest 2020 el treu per primera vegada del Teatre Principal per portar-lo a altres indrets de la ciutat. Aquest dijous, precisament, la Biblioteca Marià Vayreda acollirà la primera obra en format LAP fora d’un escenari normatiu. El director de l’Institut Municipal de Cultura és Ricard Sargatal, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Gràcies al format LAP l’espectador pot aprendre com treballa el creador. Per aquest motiu, una de les seves característiques és la proximitat entre el públic i l’espectacle. Sargatal obre les portes del LAP a tots aquells que surten de la norma.

 

La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot acollirà ‘Non Muttum’ aquest dijous a les set de la tarda. Serà un espectacle gratuït i pensat per més d’un centenar de persones. Però durant aquest trimestre també podrem veure propostes, no només teatrals, a altres indrets de la ciutat com el Museu de la Garrotxa, el Museu dels Sants o la Sala de La Carbonera.

Respon