ERC d'Olot demana recuperar l'acord per a la variant i estratègies conjuntes en temes de ciutat

El senador Josep Quintana titlla d’”irresponsable” plantejar trencar el consens amb les Preses i la Vall d’en Bas. Els republicans han demanat públicament una reunió amb l’equip de govern de Pep Berga per traçar una estratègia conjunta en relació als grans temes de ciutat. També li reclamen que tiri enrere l’Espai Cràter.


Els estudis mediambientals i informatius del tram nord de la variant d’Olot ja estan en marxa i els de la Vall d’en Bas haurien d’estar al caure. ERC defensa que si s’ha avançat fins aquí en els últims anys ha estat gràcies a la unitat d’acció i reivindicació que es va teixir a la comarca amb el pacte d’alcaldes d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas. El seu regidor a l’Ajuntament d’Olot i senador a Madrid, Josep Quintana, demana enfortir aquest consens que ha trontollat en els últims mesos per continuar avançant.


A la comarca, ERC aposta per la unitat dels pobles implicats en el projecte de la variant, i a Olot, per la dels partits polítics que conformen l’Ajuntament. La seva portaveu, Anna Barnadas, retreu al nou alcalde, Pep Berga, que parlés de diàleg i d’acord en el discurs d’investidura i que encara no l’hagi convocat a cap reunió per encarar el futur del mandat.


Barnadas diu que la reunió l’han de concertar de manera urgent, després del ple del cartipàs d’aquest dijous, i que, a banda de la variant, hi han de tractar els altres grans temes de ciutat. La portaveu republicana ja ha avançat que demanaran a l’equip de govern que aturi l’Espai Cràter i que es replantegi com un projecte de patrimoni natural consensuat amb tots els grups.

Respon