ERC Olot vol declarar persona non grata el rei Felip VI i Enric Millo

Ho ha demanat públicament i també ho farà a través d’una moció en el ple municipal d’aquest mes. Això suposaria que, en cas que el monarca i el delegat del govern visitessin la ciutat, no serien rebuts per ningú de l’Ajuntament. 


La setmana passada Girona ja va trencar amb totes les relacions institucionals que tenia amb el govern, Guàrdia Civil i la Fundació Princesa Girona. Ara Esquerra Republicana d’Olot vol traslladar aquesta iniciativa a la capital de la Garrotxa. Per això, ha demanat públicament, i també ho farà amb una moció, que l’Ajuntament de la ciutat declari persona non grata al rei Felip VI i el delagat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. El regidor d’ERC, Josep Quintana, ha explicat a Ràdio Olot que tots dos han sobrepassat “la línia vermella” amb les reaccions posteriors a l’1 d’octubre.

Declarar persona non grata a Millo i al rei Felip, simbolitza que no serien rebuts per cap representant de l’Ajuntament d’Olot, en cas que visitessin la ciutat. La moció d’ERC es presentarà en el proper ple municipal que se celebrarà d’aquí a tres setmanes, el 26 d’octubre. Fins aquesta data, l’Ajuntament no podrà tirar endavant la proposta.

Respon