ERC també presentarà al·legacions a les noves ordenances fiscals d’Olot

El partit creu que cap augment superior a l’IPC està justificat i demanarà apujar l’IBI dels pisos buits al màxim, entre altres qüestions. El partit presentarà les al·legacions en solitari i ja avança que si res canvia, no donaran suport als pressupostos.

El grup d’ERC en un ple municipal (Pau Masó)


 

A part dels republicans, també hi ha Olot en Comú. De moment són les úniques formacions que han assegurat que presentaran al·legacions a les noves ordenances municipals que preveuen un augment del 4% de l’Ibi i d’un 4’7 de la taxa d’escombraries. Segons el regidor d’ERC, Josep Quintana, ho faran per separat i no de manera conjunta tal com havien demanat els comuns.

 

Les al·legacions que vol presentar ERC se centraran a reclamar que els impostos no puguin més que l’IPC i que l’IBI s’apugi al màxim a aquells propietaris que tenen pisos buits.

No als pressupostos

Pel que fa als pressupostos, ERC assegura que l’equip de govern no els ha cridat per parlar-ne. La formació assegura que si es manté l’apujada d’impostos i el projecte de l’Espai Cràter, no hi donaran suport.

Les ordenances fiscals es preveuen aprovar de manera definitiva el ple de desembre. D’aquesta manera s’evitaria que arribés el 2020 amb les ordenances prorrogades. Pel que fa als pressupostos, no hi ha tanta pressa, ja que es podrien aprovar l’any que ve.

Respon