ERC veu elevadíssimes les retribucions del nou equip de govern d'Olot

Esquerra Republicana considera que les indemnitzacions que rebrà el nou equip de govern d’Olot són “elevadíssimes” ja que a banda ho podran compaginar amb la seva pròpia feina. Els republicans calculen que els tinents d’alcalde poden rebre uns 1.700€ mensuals només del consistori. Els republicans admeten que la majoria absoluta de la sociovergència els deixarà escàs marge per a poder desenvolupar el seu programa electoral.

 IMG_2562

La firma de l’acord de govern entre convergents i socialistes (Joel Tallant)

El nou cartipàs municipal de l’equip de govern d’Olot no acaba de convèncer a Esquerra Republicana de Catalunya. En primer lloc, perquè creuen que l’alcalde hauria de tenir la seva dedicació a l’Ajuntament d’Olot i cobrar d’aquest ens com a màxim representant de la ciutat. I en segon lloc, perquè creuen que les indemnitzacions que rebran els regidors del govern són “elevadíssimes”. Asseguren que els cinc tinents d’alcalde que no tenen dedicació poden percebre “uns 1.700€” d’indemnitzacions sense que vagi en contrapartida de tenir una altra feina. En declaracions a Ràdio Olot, el portaveu dels republicans Pere Gómez, ha assegurat que “no es pot estar en política per fer-se ric”.

Gómez era partidari de recuperar l’organigrama de l’etapa socialista de Lluís Sacrest on hi havia més regidors amb contracte del consistori començant pel mateix alcalde. Davant l’escenari que s’obre amb un govern en majoria absoluta, Gómez admet que costarà que puguin fer pressió perquè el govern municipal accepti les seves propostes en moments com la negociació dels pressupostos. Per això, espera que hi hagi canals de diàleg oberts però tem que se’ls vulgui anular o deixar al marge.

Els republicans marquen les polítiques socials com un dels seus principals cavalls de batalla amb els que volen pressionar l’equip de govern juntament amb els elements que poden ajudar a la promoció de la ciutat. També insistiran en demanar que el projecte del nou Firal sigui aprovat en una consulta popular.

Respon