ERC vol paritat en la programació musical de les FdT

Esquerra Republicana demana que les Festes del Tura d’aquest any tinguin paritat dalt de l’escenari. Proposen que el 50% de les formacions que toquin per la festa major tinguin representació femenina. Segons la formació, a les passades Festes del Tura només un 30% dels grups tenien dones entre els seus components. 

ERC llança una nova proposta emmarcada dins el Dia de la Dona a la ciutat d’Olot. Proposa que almenys la meitat dels grups de música que vinguin a les pròximes Festes del Tura tinguin alguna dona dalt de l’escenari. Ho explica la regidora republicana Susanna Pagès.

Segons, ERC “només el 30% de les formacions que van tocar a les Festes del Tura 2018 tenien una dona entre els seus integrants”. I filant més prim, les dones només tenien un 15% de participació entre tots els músics que van tocar. A part de les Festes, ERC també demana tenir en compte el paper de la dona la programació musical de tot l’any.

La proposta d’ERC es traslladarà al pròxim ple municipal del mes d’abril a través d’una moció. El partit ha volgut emmarcar la iniciativa amb el Dia Mundial de la Dona.

Respon