Ernesto Anaya és el convidat a la nova edició de la Violinada d'Argelaguer

El so del violí serà el protagonista d’aquest cap de setmana a Argelaguer. El municipi celebra la novena edició de la Violinada que tindrà com a protagonista el músic mexicà Ernesto Anaya. Una activitat per aquells amants dels instruments de corda fregada però també oberta a tothom.

Violanda Argelaguer (Jordi Altesa) Un taller d’una altra edició (La Violinada) 

El so del violí es tenyirà de melodies mexicanes en la Violinada d’aquest any. Un esdeveniment d’Argelaguer que va camí de la seva dècada d’història tenint com a base el bon clima que hi ha en les diferents trobades que inclouen concerts, tallers, balls i corrandes entre d’altres. Des de l’organització, Francesc Tomàs ‘Panxito’ ha explicat a Ràdio Olot que l’important no és el nombre de públic sinó el bon ambient.

Els tallers estan pensats per aquells que parteixen de zero fins els que tenen nivell mig o expert. Per això, hi haurà diferents propostes adaptades a aquestes realitats al llarg del dissabte i diumenge. El gran convidat serà el mexicà Ernesto Anaya, destacat especialista en el violí huasteca. Tomàs ha explicat què esperen aprendre d’aquest músic.

Els actes de la Violinada comencen dissabte a dos quarts d’onze amb la primera sessió de taller de violí, per seguir amb un de corrandes i un altre de ball huasteco. Després d’una nova tarda de tallers, a la nit hi haurà un sopar mexicà al Casal i concert i ball amb Ernesto Anaya i el grup Tlalli a més de fandango a l’estil Veracruz. Diumenge, a banda de més tallers, hi haurà un aplec dels participants amb vermut a l’era de la Rectoria i una cercavila fins al Casal, on hi haurà dinar i corrandes.

Respon