Es crea una unitat de seguiment de covid per reforçar la tasca dels sanitaris de l'ICS a la Garrotxa

La unitat també tindrà actuació la resta de la demarcació i ajudarà els centres de l’Institut Català de la Salut a fer el seguiment de casos. Es faran trucades a pacients que estan a l’espera de resultats i també es tramitaran baixes laborals. 

Foto: ACN


L’augment de casos de les últimes setmanes a la demarcació ha comportat que s’hagin de fer més proves PCR cada dia i això satura la feina dels professionals d’atenció primària, que són els encarregats de fer les proves i comunicar-ne els resultats. Amb l’objectiu de descongestionar els centres d’atenció primària, l’Institut Català de la Salut ha creat una nova unitat de seguiment de la covid. Aquesta unitat està formada per deu persones que serviran de suport als professionals dels centres de l’ICS. S’encarregarà, sobretot, de trucar a tots els pacients que no hagin rebut un SMS amb el resultat negatiu de les PCR o revisar els resultats de les proves d’urgències hospitalàries. També tramitaran les baixes laborals dels casos positius i dels contactes estrets. Hi treballaran dues infermeres, dos metges de família i sis persones de la Unitat d’Atenció al Ciutadà i gestors de la covid-19.

La nova unitat ja funciona de dilluns a diumenge, i això permet que els caps de setmana i festius es puguin revisar els resultats de PCR dels centres educatius, residències geriàtriques i els generats per proves realitzades als diferents centres d’atenció primària. El fet d’accelerar aquests processos permet un millor seguiment i evolució de diagnòstic, i millorar el circuit d’informació. L’Institut Català de la Salut gestiona 41 centres i 114 consultoris locals repartits per tota la demarcació. Tots ells donen servei a unes 600.000 persones. A la Garrotxa, l’ICS és responsable dels dos CAP d’Olot i el de Besalú.

 

Respon