En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Es desbloqueja el parc fotovoltaic d’LC Paper

La companyia lamenta que hagi hagut de recórrer al Síndic de Greuges
| 23 d'octubre de 2020
Es desbloqueja el parc fotovoltaic d’LC Paper

Després de mesos d’entrebancs administratius de la Generalitat, l’empresa garrotxina podrà construir a Besalú el projecte d’autoconsum industrial més gran de Catalunya. La companyia lamenta que hagi hagut de recórrer al Síndic de Greuges per poder desbloquejar la inversió. 

Reproducció gràfica de com serà el parc fotovoltaic (@PaperLC)


En un comunicat a les xarxes socials, LC Paper ha explicat que després de mesos d’espera, la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat ha tramitat l’autorització perquè el parc fotovoltaic es pugui construir. L’administració ha acceptat les al·legacions presentades fa vuit mesos en la primera negativa del projecte. Segons el director de l’empresa, Joan Vila, no hi ha cap fet que hagi desencallat la situació.

 

El desbloqueig ha arribat després que l’empresa portés el projecte al Síndic de Greuges. Segons Vila, això va ser “la cirereta del pastís” i no va agradar a la Generalitat. En un comunicat, l’empresa creu que l’administració catalana “ha de permetre i facilitar la construcció d’instal·lacions renovables”. A més demana que la generalitat revisi els processos d’adjudicació i anàlisi de projectes de transició energètica amb l’objectiu d’evitar “un laberint burocràtic”.

 

El parc fotovoltaic que construirà LC Paper estarà situat entre Beuda i Besalú (al costat de l’A-26) i serà el projecte d’autoconsum industrial més gran de Catalunya. Està previstque pugui entrar en funcionament l’estiu que ve. Ocuparà 30.000 metres quadrats, estarà format per 8.500 pantalles solars, generarà un estalvi anual de 1680 tones de CO2 i permetrà cobrir un 20% del consum de l’empresa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum