Moren set persones a la residència del Tura d'Olot enmig d'un brot de coronavirus

Només a una de les set persones mortes se li va fer la prova del coronavirus; la resta presentaven els símptomes, però no estan confirmades. Hi ha cuidadors aïllats al seu domicili i la residència ha pres mesures extremes per evitar més contagis. Des de la direcció asseguren que han seguit en tot moment les mesures de prevenció. La residència es troba totalment aïllada i s’han habilitat dues zones equipades per atendre els avis que presentin símptomes. 

Imatge del pati de la residència (Residència del Tura)


Des de la direcció asseguren que han seguit en tot moment les mesures de prevenció. La residència, que compta amb 133 avis i 102 treballadors, es troba totalment aïllada i s’han habilitat dues zones equipades per atendre els avis que presentin símptomes.

El brot va començar a finals de la setmana passada amb tres residents que van ser traslladats amb símptomes a l’Hospital d’Olot. Des d’aquest moment, la residència va aplicar mesures de seguretat extraordinàries, addicionals a les que ja havia establert la Generalitat de Catalunya. Des de llavors la residència olotina també ha estat treballant juntament amb les autoritats sanitàries.

S’han habilitat dues zones d’aïllament per atendre els residents amb símptomes del coronavirus i la residència s’ha fet càrrec de la realització de les proves necessàries per determinar, fins ara, tots els casos de coronavirus que han aparegut entre el personal.

Tot i aquestes mesures, en l’última setmana han mort set persones a la residència del Tura. Només una va donar positiu en covid-19; la resta presentaven tots els símptomes i, des del mateix centre, creuen que van ser sospitoses de tenir la malaltia.

Fins aquest dimecres s’havien derivat a l’Hospital d’Olot els tres únics casos de coronavirus entre els residents. Un d’ells ja va rebre l’alta; tot i que segueix sent positiu per coronavirus i seguirà amb el tractament. Hi ha un resident més ingressat a l’hospital que segueix estable. I també es va donar l’alta a un dels avis que estava a la zona d’aïllament que ha habilitat la residència dins les seves instal·lacions.

Imatge de l’interior de la residència (Residència del Tura)


Treballadors aïllats a casa

Pel que fa als cuidadors, hi ha, segons la direcció del centre, “bastants” treballadors aïllats a casa i es preveu que es vagin reincorporant de manera gradual. El centre assegura que s’han pres mesures per mantenir un mínim de la plantilla per garantir el funcionament de la residència i la cura dels avis.

En un comunicat, la direcció de la residència agraeix el suport rebut des de les famílies i explica que l’equip de professionals del centre “està implicat al màxim” per cuidar els seus residents.

Respon