Es detecten casos de coronavirus a les residències de La Caritat i el Montsacopa d’Olot

De fet, al Montsacopa, segons ha pogut saber Ràdio Olot, aquest dijous hi ha mort una persona. Les úniques residències a la ciutat on, de moment, no s’han detectat infeccions són la residència Sant Jaume, la Tardor i Edat 3. 

La residència Montsacopa té una vuitantena de places (Google)


A través d’una comissió de seguiment liderada pels serveis socials de la comarca, cada dia s’informa de la situació de les sis residències que hi ha a la ciutat d’Olot. Ara mateix, és on l’Ajuntament hi està posant tots els esforços per evitar una situació com la que es viu a la residència del Tura. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, diu a aquesta emissora que cap altra residència de la ciutat ha tingut un brot com el del Tura.

 

En l’última setmana, a la residència del Tura hi han mort 17 persones amb tots els símptomes del coronavirus. Pel que fa a la resta de residències de la ciutat, aquest dijous s’ha confirmat una mort a la residència Montsacopa. Segons ha pogut saber Ràdio Olot, es tracta d’un cas confirmat de coronavirus. A més, a la Caritat també s’han confirmat casos de la covid-19. Berga diu que totes les residències han pres mesures preventives.

Per què no s’utilitzen testos?

Una de les qüestions que s’ha posat en dubte aquests dies ha estat l’ús dels testos. Des del Tura reclamaven a través d’aquesta emissora més proves per detectar ràpidament els casos. Des de l’Ajuntament, l’alcalde assegura que va pressionar a Salut, però aquesta va ser la resposta que va rebre.

 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert a Girona un centre per acollir persones grans amb símptomes de coronavirus que viuen a residències gironines. De moment ja s’hi han ubicat deu persones i hi ha capacitat per 147 residents. L’objectiu és oferir un espai temporal a usuaris d’aquells centres que no poden garantir un aïllament adient.

Respon