Es dona per tancat el brot de la residència Montsacopa d’Olot

El centre olotí ja torna a ser una residència verda, és a dir sense casos de coronavirus entre els residents. El brot s’ha allargat més d’un mes i ha afectat al 70% dels residents  i a 55 treballadors. 

Foto: Pau Masó


Després de 49 dies lluitant per controlar la situació, aquest dimecres l’Institut Català de la Salut ha informat que el geriàtric olotí ha tornat a la normalitat del mes de desembre. Salut ha retornat el color verd a la residència Montsacopa després de confirmar que ja no queda cap cas positiu. Els testos ELISA fets el divendres passat als últims 15 residents positius han donat bons resultats i s’han pogut desaïllar tots els residents que quedaven. Aquest dilluns també s’han fet PCR a 13 usuaris que estaven aïllats preventivament per ser contacte i els resultats han estat negatius.

El desaïllament dels residents que començaven a superar la malaltia es va engegar a mitjans de gener, després de dues setmanes de detectar el brot. Progressivament s’han anat fent testos ELISA als usuaris positius per controlar el seu estat immunològic i poder-los anar desaïllant. També s’han fet proves PCR a residents que han hagut d’estar aïllats preventivament per haver estat contactes estrets.

Durant el desaïllament s’ha anat vacunant als residents negatius i recuperats, així com als treballadors. En les properes setmanes es continuarà amb la vacunació a tots els usuaris que s’han desaïllat recentment i a aquells que ja se’ls pugui posar la segona dosi.

En total el brot del Montsacopa ha deixat 62 positius entre els 87 residents, 55 treballadors infectats i 16 morts.

Respon