Es frena l'augment de l’atur a la Garrotxa

El mes de maig ha aguantat el cop que la comarca va rebre a l’abril pel coronavirus i el nombre de persones desocupades només ha augmentat un 2%, molt lluny del 22% que ho va fer el mes d’abril. En l’últim mes 58 garrotxins van quedar a l’atur. A hores d’ara a la comarca hi ha 2.777 persones aturades, més de la meitat a la ciutat d’Olot.

Foto: ACN


La capital de la Garrotxa va registrar el mes de maig 1.876 persones a l’atur, una dada que no es produïa des de l’agost del 2015. Es tracta de la xifra rècord dels últims cinc anys i que trenca la tendència positiva que hi havia abans de la crisi del coronavirus. Tot i tocar sostre, el creixement de l’atur del mes de maig a la Garrotxa ha estat molt per sota del que es va produir a l’abril. Si fa dos mesos les persones aturades van créixer un 22%, el mes de maig ho van fer només un 2. Això demostra que el cop que va suposar el confinament, comença a minvar. En parla el regidor econòmic de la ciutat d’Olot, Estanis Vayreda.

 

Al mes d’abril la Garrotxa va registrar 493 noves altes a l’atur, mentre que el mes de maig han estat 58. Vayreda es mostra esperançat que les dades del juny segueixin frenant l’augment de l’atur. El regidor de Promoció Econòmica  també explica que al Servei d’Ocupació d’Olot han començat a notar un canvi de tendència.

 

A Olot hi ha més de la meitat de les persones aturades a la comarca. Són 1.879 olotins i la taxa d’atur se situa al 8,68%, mig punt més alta que a finals del 2019. Pel que fa al global de la Garrotxa, hi ha 2.777 persones aturades i la taxa se situa al 8%, també mig punt més alta que abans de la pandèmia.

Respon