Es posa sobre paper l’enamorament de Josep Pla amb la Garrotxa

L’escriptor garrotxí Josep Valls ha documentat les seves converses amb un dels referents de la literatura catalana. Ho ha fet en el llibre ‘Històries de Josep Pla’. A l’obra, s’hi explica, entre altres anècdotes, la relació de l’escriptor de Palafrugell amb diferents indrets de la Garrotxa.

Portada del llibre de Josep Vall sobre Josep Pla (Pau Masó)


 

És la veu de Josep Valls explicant a Ràdio Olot l’enamorament de Josep Pla amb la Garrotxa. El que es considera com un dels millors prosistes catalans del segle XX, sentia un vincle especial amb els indrets i el paisatge que té la comarca. Valls explica que “tot hi acompanyava”.

El Pla més curiós

Algunes de les pinzellades d’aquest interès per la Garrotxa es poden veure al llibre ‘Històries de Josep Pla’ que acaba de publicar Josep Valls. L’obra explica les anècdotes i experiències que van viure a la dècada dels 70 quan coincidien al Motel Empordà. Els relats mostren com el periodista no havia perdut la curiositat després d’anys de censura i exili.

 

Valls assegura que Pla no sabia que documentava les històries, però reconeix que ho sospitava.

 

El pròxim divendres a les set de la tarda es presentarà el llibre ‘Històries de Josep Pla’ a la sala annexa de la Biblioteca de Sant Feliu de Pallerols.

 

Respon