Esbart Olot capta l'essència de les Festes Majors en el seu nou espectacle ‘8del9'

L’Esbart Olot presenta aquest dissabte el seu projecte més ambiciós: ‘8del9, Festa Major’. Una creació que reviu les Festes del Tura olotina però també la resta de celebracions d’aquestes característiques a casa nostra. Un cop feta l’estrena esperen poder-la representar a altres llocs.


Per a cada poble la seva Festa Major és especial i té moments únics que només s’expliquen en base als sentiments acumulats d’anys i anys de viure-les. Aquesta essència de les festes és el que busca posar a sobre de l’escenari el nou espectacle de l’Esbart Olot. L’essència olotina hi és però no només ja que la idea és que es pugui representar a altres llocs de Catalunya. El director artístic de l’Esbart d’Olot, Àlvar Borrell, ha explicat al ‘Teló de Fons’ de Ràdio Olot que el que busquen és fer una representació del concepte ‘Festa Major’.

La música, essencial

Una part clau de l’espectacle ‘8del9: Festa Major’ és la música. Unes creacions que respiren la part tradicional però arranjada per a ser més moderna. Una tasca que Borrell recorda que s’ha fet partint de zero en un estudi de gravació.

Música editada i més propostes

També han editat un disc com a resultat de la feina d’una campanya de micromecenatge resolta amb èxit. ‘8del9: Festa Major’ es podrà veure aquest dissabte a les 20h del vespre al Teatre Principal i funciona en format de taquilla inversa. Això vol dir que la gent pagarà al final de l’espectacle en funció de quant li hagi agradat. A banda d’aquesta estrena, diumenge a les set del vespre Esbart Olot presenta ‘Flaixos’. Un muntatge audiovisual que fa de guia de les diferents danses que es veuran i que interpreten els alumnes de l’escola de dansa de l’entitat.

Respon