Escoles, instituts i universitats tancaran pel coronavirus a partir de demà divendres

Tot apunta que la mesura duraria 14 dies i a la Garrotxa afectarà 10.000 alumnes entre escoles i instituts. La decisió l’ha anunciat aquest dijous el Govern de la Generalitat. A la comarca se segueix sense cap contagi, però hi ha una desena de persones en quarantena per possibles contactes. 

Interior d’un dels centres garrotxins (Pau Masó)


El Govern tancarà a partir de divendres totes les escoles, instituts i universitats de Catalunya. Es tracta d’una mesura que s’estava estudiant en les últimes hores i que finalment s’ha decidit adoptar per frenar la transmissió del coronavirus. Catalunya segueix així l’exemple de la Comunitat de Madrid i d’Euskadi. Des del Departament de Salut han explicat que tot i la suspensió de les classes no hi ha confinament dels alumnes a casa. Tot i això, la mesura està pensada per evitar la mobilitat i com a prevenció de contagis.

 

El Ministeri de Sanitat ha xifrat en 260 els casos positius a Catalunya. Hi ha un brot a l’Anoia que ja ha obligat a tancar els centres educatius d’Igualada, Jorba, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena.

Respon