Espais municipals i grups de risc: les novetats de la campanya de la grip a la Garrotxa

La confluència amb la covid-19 fa que la campanya es porti a terme fora dels CAP. A la comarca s’han habilitat catorze espais municipals on es vacunarà la població de risc. Es demana que es vacunin totes aquelles persones més grans de 65 anys, amb malalties cròniques, embarassades i personal sanitari i cuidadors. 


On es posarà la vacuna?

A partir d’avui el recinte Firal d’Olot, la Sala Torín, l’Ajuntament de les Preses, el pavelló municipal de les Planes o el centre cívic de Tortellà es convertiran en punts de vacunació de la grip. A la Garrotxa, en total hi haurà 14 espais municipals preparats amb material i professionals sanitaris que vacunaran aquella població que ho necessiti. L’objectiu és evitar aglomeracions als CAP i consultoris locals. Ho explica la directora de l’atenció primària de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Glòria Bassets, a Ràdio Olot.

Qui s’ha de posar la vacuna?

Aquest 2020, la vacuna de la grip es recomana a malalts crònics, gent gran (de més de 60 anys), embarassades, professionals sanitaris, col·lectius de serveis essencials i cuidadores. Amb la situació de pandèmia també es consideren servei essencial els professors.

 

Els usuaris poden agafar cita per Internet a través de La Meva Salut o aprofitant una de les visites de control que facin als Centres d’Atenció Primària.

Com serà la grip d’aquest any?

Bassets creu que el rentat de mans, la mascareta, la distància social i els hàbits adquirits per la població a causa de la pandèmia pot ajudar a tenir una campanya de grip més fluixa. Tot i això, la directora de l’atenció primària de l’Hospital d’Olot diu que el que més preocupa és poder seguir amb el dia a dia dels centres.

 

La vacunació de la grip s’allargarà durant les pròximes setmanes. El Departament de Salut recorda que aquest any és “més important que mai” vacunar-se a causa de la confluència amb el coronavirus. L’objectiu del Departament és arribar a vacunar un 75% de la població de risc. Salut ha comprat 1.450.000 dosis de la vacuna de la grip, són 230.000 més que l’any passat.

Respon