En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Evitar la propagació del mosquit tigre és una de les preocupacions de les autoritats de salut pública

A banda del mosquit tigre, aquests dies també s’actua contra el tigre del plàtan, un insecte que afecta a aquest arbre del qual a Olot n’hi ha, només a la zona urbana, 800
| 27 de juliol de 2016
Evitar la propagació del mosquit tigre és una de les preocupacions de les autoritats de salut pública

L’Ajuntament d’Olot segueix amb el pla de xoc contra el mosquit tigre. Aquesta setmana, una empresa fa una actuació a un per un dels embornals de la ciutat per evitar-ne la propagació. A banda també s’està actuant contra el tigre del plàtan amb un tractament que l’any passat es va fer servir de manera pilot.

Campanya protecció mosquit tigre (Jordi Altesa)

Josep Guix en la campanya de protecció del mosquit tigre (Jordi Altesa)

Evitar la propagació del mosquit tigre és una de les preocupacions de les autoritats de salut pública. Ja l’any passat a Olot es van emprendre mesures per parar-li els peus o si més no, frenar al màxim la seva implantació. Aquesta setmana una empresa especialitzada en tractament de plagues està incidint en un per un dels embornals de la ciutat per tal de fer-hi actuacions que evitin que les larves del mosquit puguin créixer. El regidor de medi ambient, Josep Guix, ha explicat que enguany han decidit avançar els tractaments.

El nombre de tractaments, se’n preveuen un total de cinc, variarà en funció del propi temps que faci al llarg de l’any i això també afectarà al cost que tindrà pel consistori. A banda del mosquit tigre, aquests dies també s’actua contra el tigre del plàtan, un insecte que afecta a aquest arbre del qual a Olot n’hi ha, només a la zona urbana, 800. Guix ha ressaltat que s’hi està incidint amb el que es coneix com a endoteràpia vegetal.

En medi ambient, l’Ajuntament també està actuant en una poda d’arbres a les Fonts de Sant Roc. Allà s’hi estan tallant branques que estan en risc de caiguda i causar mals majors. Una operació que obliga a treballar amb plataformes elevadores fins a 35 metres d’alçada i que té un cost de 5.000€. Aquestes podes específiques s’han de fer un cop cada 8 i 10 anys segons han explicat des de l’Ajuntament d’Olot.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum