Exposar al Centre Pompidou de París, el somni a tocar d'RCR

Els arquitectes miren el 2022 com un any per explicar-se al món. Els garrotxins treballen per poder portar una exposició sobre la seva obra a un dels centres més importants de l’arquitectura mundial: el Centre Pompidou de París. Els passos professionals que han fet els últims anys a França fan que l’exposició pugui ser un fet. L’últim pas ha estat una conferència aquest dijous al mateix centre parisenc.   

Aranda, Pigem i Vilalta (ACN)


La xerrada que han fet Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Viltalta ha explicat la trajectòria i obra d’RCR en els seus 31 anys de vida. A la conferència hi han assistit personalitats del món de l’arquitectura i també membres de l’Institut Ramon Llull. S’ha fet al mateix Centre Pompidou, on els arquitectes esperen complir aviat un somni: fer-hi una exposició pròpia. En parla el mateix Rafel Aranda a Ràdio Olot.

 

Tot fa pensar que l’exposició seria l’any 2022 coincidint amb la finalització d’un centre d’art multidisciplinari que els RCR estan duent a terme a l’Illa Seguin de París. Aranda defineix com “un somni” poder exposar la seva obra al Pompidou.

 

La intensa i fructífera relació entre RCR i França ve de fa anys i també pot impulsar que els arquitectes garrotxins acabin exposant a París. El vincle va començar creant un museu per al pintor Pierre Soulages i després van arribar altres encàrrecs i diferents reconeixements com l’Officiers de l’Ordre de les Arts i les Lletres de la República Francesa. Tot plegat podria desembocar amb l’exposició al Centre Pompidou.

Respon