Falta un mes per conèixer les propostes que faran els nens sobre Olot al ple municipal

Falta un mes perquè 675 nens traslladin al ple municipal d’Olot les seves propostes sobre com ha de ser la ciutat en un futur. Precisament, aquest tema ‘La Ciutat’, és el que ja estan treballant amb diferents grups per presentar-les als representants polítics de la capital garrotxina.

La sessió de l’any passat (Jordi Altesa) 

Serà en una sessió especial del ple municipal el proper dilluns 3 d’abril. És la segona vegada que a la ciutat es fa aquesta activitat del Consell dels Infants d’Olot que presenta algunes novetats. La primera és que el nombre de demandes que es traslladaran es redueixen a un terç: de 30 a 10. D’aquesta manera és més fàcil debatre-les i fer-ne un seguiment. El regidor d’ensenyament, Jaume Mir, ha explicat que d’aquesta manera tampoc serà un ple tan dens.

El procés va començar fa unes setmanes i hi participen 675 nens de cinquè i sisè de primària de les escoles de la ciutat. Aquest Consell l’integren dos representants de cada grup-classe i les hauran d’exposar davant els 21 representants municipals. El procés s’engega el mes de desembre amb les votacions del tema que volen tractar, segons ha explicat la tècnica de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, Montse Riera.

De Medi Ambient a La Ciutat

L’any passat la temàtica triada va ser sobre Medi Ambient i es van fer una trentena de propostes en tots els àmbits des de la gestió de residus, la conservació d’espais verds i una mobilitat més sostenible.

Respon