Falten candidats per a feines de perfil tècnic a Olot

Gairebé la meitat de les feines de perfil tècnic que gestiona el servei d’ocupació de l’Ajuntament d’Olot queden vacants per falta de candidats. A la comarca falta gent que sàpiga de mecànica, electricitat, robòtica, mecatrònica o energies renovables per omplir llocs que les empreses necessiten. Ara han organitzat una jornada per fer una “operació retorn” dels cervells que han marxat a fora a guanyar-se la vida.

electricista

En el que portem d’any al servei d’ocupació públic d’Olot hi ha arribat 222 ofertes: 3 de cada 10 eren per perfils tècnics i d’aquests, un 48% s’han quedat buides per falta de candidats. No hi ha problema per trobar gent per feines bàsiques i amb poca formació però sí que costa trobar-ne per aquests perfils concrets procedents sobretot de la formació professional. Les feines que fan falta les detalla el regidor de promoció, Estanis Vayreda.

Per tot plegat, el divendres 21 d’octubre faran una jornada que porta per títol “Ocupació en Xarxa”, una ‘operació retorn de cervells’ que tenen aquests perfils i que s’han buscat la vida lluny de la Garrotxa pensant-se que a prop de casa seva no hi trobaran feina. Ja hi ha una vintena d’empreses inscrites, tal i com ha explicat la regidora d’ocupació, Nuri Zambrano.

Aquesta jornada de selecció es farà en el format d’”speed dating”, presentacions breus d’entorn a tres minuts. Al Torin es farà una jornada pensada per a empreses a qui els costa seleccionar mentre que els candidats que busquen es trobaran a la sala de l’arxiu. Tots tindran activitats al llarg del matí mentre que a la tarda es fusionaran per tal de crear més llocs de treball. A banda d’aquests casos concrets, les dades del Mas les Mates parlen de que en el que portem d’any ja s’han creat més llocs de treball que en tot el 2015. Si aquest any s’han rebut 222 demandes d’empreses i 407 insercions. En tot l’any passat se’n van rebre 219 i 347 respectivament.

Respon