La Federació Catalana de Futbol vol portar esdeveniments a Olot

La delegació de Girona es planteja tornar a proposar l’Estadi Municipal com a seu de la final de la Copa Catalunya entre el Llagostera i el Cornellà. La FCF també estudia portar algun acte relacionat amb el futbol femení a la capital de la Garrotxa.

L’Estadi Municipal d’Olot, en la final de la Copa Catalunya de l’any passat (Isaac Planella)

La final de la Copa Catalunya l’haurien de jugar el Llagostera i el Cornellà abans de final de temporada, però ara mateix és a l’aire. De fet, els llagosterencs van perdre les semifinals a la tanda de penals contra l’Horta en un partit disputat al novembre, però aquest gener la Federació els va acceptar el recurs per alineació indeguda del conjunt barceloní. El cas podria arribar al Tribunal Català de l’Esport i podria ser que no es resolgués fins d’aquí a uns mesos. Ara bé, si l’acaben disputant el Llagostera i el Cornellà, el delegat de la Federació Catalana de Futbol a Girona, Jordi Bonet, avança que podrien proposar l’Estadi Municipal d’Olot com a seu.

L’any passat, Olot ja va acollir la final de la Copa Catalunya entre el Girona i el Nàstic. La Federació va transformar l’Estadi de dalt a baix, i més de 3.000 persones van omplir les graderies. L’ens federatiu valora aquella resposta i la passió pel futbol que hi ha a la Garrotxa, i per això pensa en altres iniciatives per portar a la comarca. També relacionades amb el futbol femení, aprofitant que l’Olot ara té una secció femenina i col·labora amb el programa ‘Orgullosa’ de la Federació.

El delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol a Girona, Jordi Bonet, va fer aquestes declaracions a Ràdio Olot en la prèvia del derbi que l’Olot i el Peralada van jugar diumenge a l’Estadi Municipal. Bonet celebra que aquests dos conjunts gironins i el Llagostera hagin millorat els seus números a la segona volta i espera que, pel bé del futbol de la demarcació, tots tres mantinguin el lloc a Segona B. A hores d’ara, només el Peralada es troba en zona de descens. L’Olot té dos punts de marge, i el Llagostera, quatre.

La FCF prepara els primers premis del futbol gironí

El futbol gironí està de moda. L’ascens del Girona a Primera, i la gran temporada que està fent a l’elit, li ha donat un impuls que la Federació Catalana vol aprofitar. Per això, la delegació gironina organitza ara els primers premis del futbol gironí. Es lliuraran en una gala a Santa Coloma de Farners, a final de temporada; concretament, el 25 de maig. Hi haurà premi al gironí d’or, al millor jugador i jugadora de projecció i al millor gol i millor jugada tant de futbol masculí com femení, entre d’altres.

A més, la Federació també reconeixerà la presència de jugadors, jugadores i entrenadors a la Primera Divisió. Aquests premis només es faran aquest any a Girona, però si funcionen, no es descarta que en un futur també s’exportin a Barcelona, Lleida i Tarragona.

Respon