Fil a l’agulla al primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa

La iniciativa neix a Olot i vol potenciar els productes de quilòmetre zero i el consum responsable i sostenible. Aquest dissabte es presentarà el projecte, però no veurà la llum fins a la tardor d’aquest mateix any. La seva seu serà al Nucli Antic de la capital garrotxina i permetrà als consumidors prendre decisions sobre els productes que comprin.

Aquest dissabte es farà la presentació de l’Economat al Núria Social (Cercle GR)

Justícia social, transparència i respecte pel medi ambient. Són els principis del primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa. Se situarà al Nucli Antic d’Olot. De fet, els impulsors ja han començat a buscar locals del barri. L’economat oferirà productes bàsics i de proximitat per posar en valor la feina dels productors i agricultors de la comarca. El projecte està impulsat per diverses entitats com per exemple Resilience Earth. Una de les seves membres, la Laura Comas, explica a Ràdio Olot perquè és un supermercat pioner a la comarca.

 

La idea va néixer fa gairebé dos anys, però ara es convertirà en una realitat. De moment, la cooperativa està formada per una quinzena de persones, però els impulsors esperen que se n’hi sumin més. Diuen que és una iniciativa necessària que desperta interès.

 

Tot plegat, una proposta que els impulsors defineixen com una crítica al model de consum actual, però també d’una oportunitat col·lectiva. El pròxim dissabte al matí es presentarà el projecte al Núria Social d’Olot. Malgrat tot, no està previst que es converteixi en una realitat fins a la tardor d’aquest any.

Respon