El Firal d’Olot comença a vestir-se

Aquesta setmana s’han posat les primeres pedres de la superfície del passeig. L’Ajuntament calcula que al voltant de Setmana Santa es puguin reobrir les terrasses dels bars i, fins i tot, que els vianants puguin trepitjar la nova part central. Les pròximes actuacions se centren en la zona de l’illa del teatre i el firal petit, on s’hi ha d’instal·lar un nou transformador. 

Imatge de la pedra que s’està col·locant al Firal (Pau Masó)


Les obres del Firal entren en una nova fase constructiva. Després de més de mig any i de preparar el terreny, es comença a vestir el passeig amb les pedres que el cobriran. De moment s’ha començat per la part sud i de mica en mica s’ha d’anar cobrint els més de 200 metres que té de llargada. Es tracta d’un material que s’utilitza en moltes obres públiques i que té un gruix considerable per evitar que es faci malbé.

Mesos abans de començar les obres del Firal, l’Ajuntament va exigir a l’empresa constructora certes comprovacions per demostrar que la pedra no es malmetria de seguida. Fins i tot es van fer proves per assegurar que seria resistent al mercat setmanal.

El calendari: l’illa del teatre i el Firal Petit

El calendari de les obres passa ara per l’illa del teatre i el Firal Petit. Aquí s’hi ha d’aixecar un bloc d’habitatges privat que anirà situat al mateix lloc on hi havia la Plaça Mercat provisional. A prop d’aquest solar, també s’hi haurà d’instal·lar un nou transformador elèctric.

Per Setmana Santa el Firal podria tornar a tenir vida

L’Ajuntament calcula que al voltant de Setmana Santa el Firal pugui recuperar les terrasses dels bars i restaurants de la zona. També està previst que els vianants puguin estrenar la nova part central del passeig.

En general, les obres avancen al ritme previst tot i algun entrebanc com la filtració d’aigua en un magatzem d’un establiment de la zona. La part nord, on s’hi ha d’ubicar la font, serà l’última que es portarà a terme. Es calcula que a l’estiu el Firal pugui estar enllestit i inaugurar-se per Festes del Tura.

Respon