Firmat l'acord que evita l'enderroc de l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca

Firmat l’acord que evita l’enderroc de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca. Els múltiples processos judicials arriben al final després de quasi sis anys de disputa. Ara l’alcalde, Moisès Coromina, trenca el seu silenci i, en una entrevista a Ràdio Olot, admet que han passat “un calvari”.

 moises-coromina

 

 

L’alcalde de Castellfollit, Moisès Coromina (ACN)  

 

Coromina i la secretària municipal han anat a 3 judicis, l’edifici de l’Ajuntament ha tingui una sentència ferma que n’obligava a l’enderroc… però al final un acord entre les parts permet evitar-ho a canvi de 175.000€ d’indemnització als denunciants. Durant aquests sis anys l’alcalde ha esquivat els mitjans però ara, amb l’acord firmat, ha decidit parlar a Ràdio Olot per definir així tot el que ha passat: “Ha estat horrorós”.

Aquest acord també preveu que les dues parts demanin arxivar una causa pendent que estava als jutjats per falsedat documental i expropiació il·legal. Això evitarà conseqüències penals per a l’alcalde i la secretària municipal. Coromina creu que es tanquen les disputes i que les parts comencen de nou.

Tot i això, l’alcalde de Castellfollit admet que ha sentit el suport del poble durant tot aquest procés perquè sabien qui hi havia al darrere de la demanda. Fins i tot, ressalta l’actitud de l’oposició.

La part més negativa d’aquest acord entre les parts és que els diners de la indemnització els ha posat la Diputació de Girona i durant uns anys no es podran demanar més ajudes a aquest ens, a més de rebutjar a 20.000€ anuals. Tot i això, assegura que el nou consistori tirarà endavant.

Sigui com sigui, Moisès Coromina i el seu equip han decidit plegar i no tornar-se a presentar a les eleccions del mes de maig. D’aquesta manera, acaba amb 26 anys com a alcalde de Castellfollit. Qui sí ha anunciat que torna a encapçalar la candidatura al poble és Miquel Reverter, d’Esquerra Republicana de Catalunya. L’entrevista concedida a Ràdio Olot la poden escoltar aquest dimarts a partir de dos quarts de dues al ‘Via Oral’.

Respon