Foment es compromet a desencallar la variant d'Olot, però manté el traçat obert

El ministeri de Foment s’ha compromès amb l’Ajuntament d’Olot i la Generalitat a desencallar el projecte de la variant d’Olot que estava aturat des de gener de l’any passat. Les tres parts s’han reunit aquest matí a Madrid en una trobada que han definit com a “cordial”.

Imatge del viaducte que podria deseparèixer amb la proposta de l’Ajuntament 


L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha explicat a Ràdio Olot que els representants del Ministeri s’han compromès per escrit a no demorar més el projecte de la variant d’Olot encallat en el tram de l’Hostal del Sol. Segons Corominas, cal que Madrid es posi a treballar per executar totes les fases del projecte que, de moment, manté el traçat proposat per l’Ajuntament. “La reunió ha estat cordial. Hem tornat on ho vam deixar fa un any. Hem insistit que tot ha de quedar escrit i esperem que els pròxims dies Foment faci arribar el document que hem de signar oficialment”, explica l’alcalde d’Olot.

El traçat, encara per definir

La proposta de l’Hostal del Sol passa per soterrar la via amb diferents túnels i evitar un viaducte que havia generat l’oposició veïnal. Sobre aquesta qüestió, Coromines ha dit que no hi ha novetats. “El traçat no està absolutament decidit. En principi hi ha un acord, però s’han de fer molts estudis”, diu Corominas.

“Vas a Madrid i sembla que tots siguem amics”

Aquesta ha estat la primera reunió de Corominas amb Foment des de l’aplicació del 155. Coromines ha dit que no han parlat del tema: “Vas a Madrid i sembla que tots siguem amics. No hi ha hagut cap referència respecte al que passa a Catalunya”.

El pròxim pas de la variant d’Olot és esperar el document que ha d’oficialitzar el traspàs de la gestió a la Generalitat i que ha de permetre engegar l’estudi d’impacte mediambiental. A la trobada d’avui hi ha assistit Josep Maria Corominas en nom de l’Ajuntament d’Olot, el Secretari General de Mobilitat Ricard Font, en nom de la Generalitat i Manuel Niño, Secretari General d’Infraestructures del Ministeri de Foment.

 

Respon