Foment veu “lògica” la proposta de variant d'Olot que no aïlla l'Hostal del Sol

Foment s’ha compromès a respondre “ràpidament” la proposta de l’Ajuntament d’Olot que evita aïllar el barri de l’Hostal del Sol de la resta de la ciutat. Abans d’una decisió en ferm, ja han definit com a  “lògica i coherent” la proposta del consistori.

Una de les reunions fetes per la variant d’Olot (@jmcorominas)

Alguns veïns de l’Hostal del Sol han vist ja alguna imatge i han conegut algun detall d’aquest projecte que és a sobre de la taula del ministeri de Foment però que no s’ha presentat encara a la ciutat, un fet que ha valgut la crítica d’alguns partits polítics com Esquerra. Tot i que la reunió es va fer a finals de gener i es van comprometre a respondre en menys d’un mes, a hores d’ara no s’han pronunciat. Hi ha hagut canvi en la veu autoritzada que ara torna a ser, precisament, l’home que va tirar endavant els túnels de Mont-ros de Castellfollit, Luis Bonet. Es compromet a respondre “ràpidament” tot i que ja ha avançat que el projecte els sembla “lògic i coherent”. Ho ha avançat a Ràdio Olot l’alcalde, Mia Corominas, que creu que han fet una proposta per fer “una carretera ben feta i integrada al paisatge”.

Ordres de dalt

Malgrat la tibantor que el procés d’independència ha generat entre Generalitat i Govern central, Corominas admet que Foment ha donat ordres de posar-ho fàcil perquè sigui una sola administració la que executi les tres peces pendents de la variant: el nexe amb l’A26 i les variant d’Olot i les Preses.

Segueix el #pressingVariant

De mentre, Corominas diu que segueix fent el ‘pressing variant’ a totes les administracions implicades per tal de que la Generalitat aposti per licitar ja la construcció fent-ne el pagament a crèdit. De la proposta que ha d’evitar aïllar l’Hostal del Sol de la resta d’Olot se’n coneixen pocs detalls, només que evitaria desdoblar el viaducte ja existent.

Respon