Front comú perquè les festes de la Vall d’en Bas siguin “lliures de sexisme”

Des dels Mossos d’Esquadra asseguren a Ràdio Olot que no s’han donat casos en edicions passades, però que alguns episodis viscuts al país han generat “preocupació”. Això ha fet que ajuntaments, entitats i Mossos s’hagin unit per impulsar una campanya per prevenir agressions sexuals a les festes de poble d’aquest estiu.


A partir d’aquest cap de setmana comença una bateria de festes que omple l’estiu de música i activitats als set nuclis de la Vall d’en Bas. Cada any, més joves gaudeixen, sobretot, de les nits de festa major a nuclis com Joanetes, el Mallol, la Pinya o els Hostalets. Algunes agressions sexuals i episodis viscuts recentment fora la comarca han generat “preocupació”. El cap dels Mossos d’Esquadra a la Garrotxa, Blai Ortiz, diu a Ràdio Olot que cal treballar-hi des de la prevenció.

 

Per aquest motiu, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas amb el suport dels Mossos d’Esquadra, les comissions organitzadores i altres entitats socials, ha impulsat la campanya “No és no”. Durant tot l’estiu, els pobles de la Vall on se celebri festa major hi haurà missatges contra les agressions sexistes. Ho explica l’alcalde del municipi, Lluís Amat.

Últims estius sense agressions

Des dels Mossos d’Esquadra asseguren a aquesta emissora que estan en contacte directe amb els organitzadors i que ells són qui realment vetlla per la seguretat de les festes. Ortiz afirma que, els últims anys, no s’han donat casos d’agressions sexuals durant les nits d’estiu i festa major.

 

Els episodis on els Mossos sí que han hagut d’actuar més recentment han estat baralles. Per això, els organitzadors es curen amb salut contractant seguretat privada. Les festes majors de la Vall d’en Bas comencen aquest dissabte a Joanetes i acabaran el setembre a Sant Esteve d’en Bas.

Respon