Futbol semiprofessional, futbol amateur i futbol formatiu: tres solucions diferents per resoldre la temporada

La Federació Catalana de Futbol treballa en diferents escenaris. El seu representant territorial a Girona, Jordi Bonet, diu a Ràdio Olot que les lligues de Segona B i Tercera s’acabaran segur, encara que sigui jugant fins a principis d’agost. Considera probable que les territorials es reprenguin sense públic i, en aquest cas, la intenció és allargar el calendari fins a mitjans de juliol. En canvi, no veu clar que es puguin acabar les de futbol base perquè els jugadors han d’anar acompanyats i és difícil jugar a porta tancada.


Recupera l’entrevista sencera a Jordi Bonet al ‘Tercer Temps’


Els màxims organismes internacionals del futbol han mogut fitxa perquè la temporada 2019-2020 es pugui acabar més enllà del 30 de juny. Primer, la UEFA va ajornar l’Eurocopa 2020 a l’estiu del 2021 per alliberar tot el mes de juny i donar més marge a les lligues domèstiques i ara la FIFA permetrà que els contractes dels jugadors que s’acabaven el 30 de juny s’allarguin automàticament fins que s’acabi la temporada. Si un jugador ja havia firmat per a un nou club, el seu nou contracte entrarà en vigor quan arrenqui el curs que ve i no l’1 de juliol.

És una mesura excepcional que la FIFA pren d’acord amb les federacions de cada país amb un únic objectiu: poder acabar la temporada. A partir d’aquí, fins quan es podria allargar el nostre futbol? El representant territorial de la Federació Catalana de Futbol a Girona, Jordi Bonet, ha contestat la pregunta del milió al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot i ha dibuixat tres escenaris diferents.

Futbol semiprofessional

Bonet reitera que en totes les converses que han mantingut amb la Federació Espanyola de Futbol només ha sortit una possibilitat per a les lligues de Segona B  i Tercera Divisió: acabar-les “sí o sí”.


Futbol amateur

La intenció de la Federació Catalana de Futbol (FCF) també és acabar les lligues de Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalanes. La diferència és que en aquest cas no es valora allargar el calendari tot l’estiu.

 

I, per fer-ho possible, és probable que les competicions s’hagin de reprendre a porta tancada.


Futbol formatiu

És la patata calenta que té entre mans la FCF, perquè hi ha molts clubs i jugadors afectats i perquè, en aquest cas, decretar futbol formatiu a porta tancada no és fàcil.

 

La FCF compta prendre la decisió final quan s’aixequi l’estat d’alarma i ho farà després d’haver consultat totes les possibilitats amb els clubs implicats.

Respon