La futura piscina coberta d’Olot es comença a escriure

L’Ajuntament ha redactat un document preliminar on s’especifiquen els usos i activitats que ha d’oferir el futur equipament. També es determinen possibles modalitats de gestió de l’espai i s’espera que molt aviat hi hagi un dibuix. El compromís de l’equip de govern és presentar aquest estudi abans d’acabar mandat i que la piscina sigui un element a discutir en les eleccions de l’any que ve. 

Imatge de la piscina municipal d’Olot


Tal com estava previst, durant aquest primer trimestre d’any, l’Ajuntament ha finalitzat un estudi preliminar i de viabilitat sobre la futura piscina coberta de la ciutat. En el document s’hi especifica la necessitat que té la ciutat de construir l’equipament, les possibilitats de gestió de l’espai i els seus usos. En aquest últim punt es detalla que es tractaria d’una zona dedicada al lleure, gimnàstica medicinal o qüestions de servei públic. Ho explica l’alcalde d’Olot, Mia Corominas: “És una piscina coberta que no vol competir amb el Club Natació Olot. És una piscina més dedicada al lleure, a qüestions de servei”.

 

Com es finançaria?

Un altre dels punts que tracta l’estudi és el finançament i la gestió de l’equipament. Aquí Corominas diu que hi ha tres possibilitats: un tracte 100% públic, una gestió privada, o bé un camí entremig amb una col·laboració mixta. “Cal definir si això és una cosa purament pública, si es pot fer amb una determinada col·laboració o si hi pot haver un camí entremig amb un privat”.

Tots aquests camins financers els detalla un estudi que aviat tindrà també un dibuix. No serà el primer esbós del futur equipament, ja que el consistori ja havia dibuixat l’espai fa més de deu anys. Ara com ara, Corominas confirma que la ubicació de la piscina coberta estarà entre l’aparcament i la resta de vasos: “Per mi i per l’equip de govern tenim clar que la proposta que sortirà serà situar-la als actuals terrenys de la piscina municipal. Afegir-hi una piscina coberta farà que pugui estar obert tot l’any”.

 

La piscina coberta, a eleccions

El compromís de l’equip de govern és presentar l’estudi i el dibuix abans d’acabar el mandat. Es deixa enrere, doncs, la possibilitat que aquest any hi hagi el projecte constructiu. Corominas creu que la piscina coberta és un element que acompanyarà les eleccions del maig de l’any que ve. Tot i que encara queda molt perquè es faci realitat, la futura piscina coberta va avançant lentament. Ara ja ha posat negre sobre blanc i de cara a la futura legislatura serà un dels equipaments esportius prioritaris a la ciutat.

One Response to “La futura piscina coberta d’Olot es comença a escriure”

 1. Maripau Vilanova

  Fa 15 anys que visc a Olot i 15 anys que espero pacientment que en algun moment l’Ajuntament es digni a trobar una solució a la manca de servei de piscina Municipal pels mesos de setembre a juny. Que “els que no som de tota la vida d’Olot” haguem de baixar a la piscina municipal de Torelló per poder nedar, essent Olot la capital de la comarca de la Garrotxa, crec que hauria de fer replantejar a l’Ajuntament la política de promoció a l’esport que està duent a terme.
  Cap dels diferents governs que han passat per l’Ajuntament no ha mostrat cap mena d’interès a, ni tan sols cobrir amb una bombolla, una part de la piscina municipal per a que tots els residents d’Olot i voltants puguem nedar la resta de l’any. Així doncs, hem de pagar el manteniment d’unes magnífiques piscines municipals que resten tancades 10 mesos a l’any, que s’han de mantenir per 2 mesos d’ús i que de ben segur fan que siguin deficitàries.
  Això sí, el CNO rebrà una subvenció de la Secretaria General de l’Esport de 500.000€ per a reforma de les seves instal•lacions. Diners públics destinats a una entitat privada que no dóna cap facilitat a fer ús de les seves instal•lacions (8€ el dia o donar-te d’alta pel mòdic cost de 685€+quotes mensuals).
  Dit això, seria un gest amable i molt agraït, de cares a les eleccions que vénen, que l’Ajuntament arribés a algun pacte amb el CNO per poder cedir alguna piscina, algunes hores, alguns dies de la setmana, amb una quota assolible per a la majoria de ciutadania d’Olot. Estic segura que amb voluntat es podria arribar a algun tipus d’acord temporal pel mesos d’hivern fins que algun dia, algun govern es bellugui a posar a disposició de TOTS els ciutadans, l’esport més saludable per totes les edats.
  Em sembla que és el mínim esforç que es pot demanar quan els diners de tots estan destinats a reformar unes piscines privades pel gaudi d’una minoria.

  Respon

Respon