La futura piscina coberta d’Olot es comença a escriure

L’Ajuntament ha redactat un document preliminar on s’especifiquen els usos i activitats que ha d’oferir el futur equipament. També es determinen possibles modalitats de gestió de l’espai i s’espera que molt aviat hi hagi un dibuix. El compromís de l’equip de govern és presentar aquest estudi abans d’acabar mandat i que la piscina sigui un element a discutir en les eleccions de l’any que ve. 

Imatge de la piscina municipal d’Olot


Tal com estava previst, durant aquest primer trimestre d’any, l’Ajuntament ha finalitzat un estudi preliminar i de viabilitat sobre la futura piscina coberta de la ciutat. En el document s’hi especifica la necessitat que té la ciutat de construir l’equipament, les possibilitats de gestió de l’espai i els seus usos. En aquest últim punt es detalla que es tractaria d’una zona dedicada al lleure, gimnàstica medicinal o qüestions de servei públic. Ho explica l’alcalde d’Olot, Mia Corominas: “És una piscina coberta que no vol competir amb el Club Natació Olot. És una piscina més dedicada al lleure, a qüestions de servei”.

 

Com es finançaria?

Un altre dels punts que tracta l’estudi és el finançament i la gestió de l’equipament. Aquí Corominas diu que hi ha tres possibilitats: un tracte 100% públic, una gestió privada, o bé un camí entremig amb una col·laboració mixta. “Cal definir si això és una cosa purament pública, si es pot fer amb una determinada col·laboració o si hi pot haver un camí entremig amb un privat”.

Tots aquests camins financers els detalla un estudi que aviat tindrà també un dibuix. No serà el primer esbós del futur equipament, ja que el consistori ja havia dibuixat l’espai fa més de deu anys. Ara com ara, Corominas confirma que la ubicació de la piscina coberta estarà entre l’aparcament i la resta de vasos: “Per mi i per l’equip de govern tenim clar que la proposta que sortirà serà situar-la als actuals terrenys de la piscina municipal. Afegir-hi una piscina coberta farà que pugui estar obert tot l’any”.

 

La piscina coberta, a eleccions

El compromís de l’equip de govern és presentar l’estudi i el dibuix abans d’acabar el mandat. Es deixa enrere, doncs, la possibilitat que aquest any hi hagi el projecte constructiu. Corominas creu que la piscina coberta és un element que acompanyarà les eleccions del maig de l’any que ve. Tot i que encara queda molt perquè es faci realitat, la futura piscina coberta va avançant lentament. Ara ja ha posat negre sobre blanc i de cara a la futura legislatura serà un dels equipaments esportius prioritaris a la ciutat.

Respon