Gairebé 9.000 alumnes de la Garrotxa comencen un curs escolar marcat per la covid-19

La pandèmia marca un retorn a les aules que gran part del món educatiu creu que és necessari. A la comarca 1.500 infants aniran a l’escola per primera vegada i més de mig miler començaran secundària. Tots els centres han aprovat els seus protocols i cap ha necessitat nous espais per enquibir els alumnes, segons l’Ajuntament d’Olot. 

Una aula de l’Escola Morrot d’Olot (Ajt. Olot)


Remodelant espais, aprofitant sales comunes i, fins i tot, fent activitats al pati, les escoles i instituts han desdoblat aules per complir les ràtios de 20 alumnes en el cas de primària. Tots els centres ho han pogut fer sense necessitar espais externs, en alguns casos, però, s’ha hagut, fins i tot, de tirar parets a terra. Ho explica la regidora d’Educació d’Olot, Mariona Camps.

 

L’Ajuntament d’Olot ha reforçat la neteja dels centres i la brigada ha estat ajudant les escoles a estar a punt per a aquest dilluns. S’han reforçat els horaris del TPO per evitar aglomeracions i s’ha parlat amb les AMPES perquè controlin, juntament amb la Policia Municipal i Protecció Civil, les entrades i sortides esglaonades.

Uns 1.500 alumnes aniran a l’escola per primera vegada aquest curs (Pau Masó)


Les escoles bressol ja han provat la covid

En el cas de les escoles bressol, l’obertura al mes de juny ha ajudat a tenir més clar quins espais es necessiten i com cal actuar. La coordinadora de les quatre llars d’infants d’Olot és Anna Prat.

 

A les escoles bressol ja han detectat famílies que s’han donat de baixa i que per prudència han decidit, de moment, no dur l’infant al centre.

 

Aquesta situació no s’ha donat tant en les escoles i instituts,  però també s’ha detectat incertesa i respecte, entre famílies, per la situació. Tot i això, la gran majoria aposta per tornar a l’escola i ho demostra el fet que avui hi tornaran pràcticament els mateixos alumnes que l’any passat, ho faran  8.925 infants i joves, repartits en 410 grups i una cinquantena de centres educatius de tota la comarca.

Respon