Gairebé la meitat de les altes per coronavirus a l’Hospital d’Olot han estat en els últims tres dies

Un fet que demostra una tònica positiva entre els pacients ingressats al centre. A més, també en els últims tres dies ha disminuït un 30% el nombre de pacients a les unitats d’hospitalització per la covid-19. S’ha passat dels 62 que hi havia dilluns, als 48 aquest dimecres.

Una infermera als passadissos de l’Hospital d’Olot (Martí Albesa)


A tot això cal sumar-hi que en les últimes hores no hi ha hagut cap mort per coronavirus a l’Hospital d’Olot. Tot plegat, mostra una tendència a l’estabilització. I és que des de dilluns, el centre garrotxí ha donat divuit altes, que representen el 46% de les 38 que s’han comptabilitzat fins ara. D’aquesta manera el nombre de pacients que han tornat a casa ja supera, de llarg, el de les persones que han mort per coronavirus a l’Hospital (un total de 23). El director mèdic del centre, en Jaume Heredia, creu que les dades són una molt bona notícia.

 

La tendència cap a la millora de la situació no només ho evidencien les altes hospitalàries, sinó també el nombre d’ingressats. Dilluns l’Hospital d’Olot tocava sostre amb 62 pacients ingressats, el màxim des que va començar la pandèmia a la Garrotxa. Aquest dimecres, però, la xifra ha disminuït un 30% situant-se a 48 pacients ingressats. Això ha permès alliberar considerablement les unitats d’hospitalització del centre. Segons Heredia, això permet reduir la pressió.

 

Quatre reincorporacions

Per últim, les bones notícies també arriben pels professionals de la salut. Aquest dimecres s’han reincorporat quatre sanitaris que havien estat contagiats. En total ja són set els professionals de l’Hospital que han pogut tornar a treballar després de conviure 14 dies amb la covid-19. Encara queden, però, 64 professionals positius.

Respon