En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La Garrotxa és un dels territoris més atractius de Catalunya per trobar feina

La comarca ha recuperat els nivells d’ocupació anteriors a la crisi i la taxa d’atur és de les més baixes del país
| 6 d'abril de 2018
La Garrotxa és un dels territoris més atractius de Catalunya per trobar feina

Ho diu un estudi que assegura que la comarca presenta millors condicions laborals que la mitjana catalana. La Garrotxa ha recuperat els nivells d’ocupació anteriors a la crisi i la taxa d’atur és de les més baixes del país. Per altra banda, la falta de mà d’obra, els col·lectius cronificats i la baixa formació dels treballadors són les principals debilitats del mercat laboral garrotxí. 


Per primera vegada, la Garrotxa ha portat a terme un estudi detallat en l’àmbit laboral. Després de preguntar a través de 400 enquestes i 200 entrevistes a empreses garrotxines, la Garrotxa pot dir que el seu mercat laboral és un dels més atractius del país. Actualment una llar garrotxina cobra de mitjana 2.139 euros al mes, una xifra inferior a la mitjana catalana. La taxa de temporalitat és del 10,5%, mentre que al conjunt del país aquesta xifra se situa onze punts per sobre. Un dels impulsors de l’estudi sobre el mercat de treball garrotxí, David Moreno, explica que una de les principals fortaleses de la Garrotxa és la seva capacitat de generar oportunitats laborals.

Indústria farmacèutica, hostaleria o educació, els sectors que més ocupació generen

Actualment la taxa d’ocupació de la Garrotxa és del 66%, tres punts per sobre la mitjana catalana. Les activitats que més llocs de treball han generat en els últims anys en territori garrotxí han estat la indústria farmacèutica, el sector científic, l’hostaleria o l’educació.

"Hi ha més gent que surt, que no pas entra"

Pel que fa a les debilitats, la Garrotxa pateix a hores d’ara una important necessitat de mà d’obra: actualment hi ha més gent que surt del mercat de treball que no pas hi entra.

 

En relació a la mà d’obra, una de les debilitats que també han florit amb l’estudi és la falta de qualificació: dues terceres parts dels garrotxins no tenen cap estudi universitari o cicle formatiu. Quadrar la demanda empresarial amb l’oferta educativa o reduir la bossa de persones que es troben en una situació d’atur crònic, són reptes de futur de la Garrotxa. La radiografia que s’ha fet de la situació ha de servir perquè des de les administracions es puguin impulsar polítiques adequades en un mercat laboral que té llums, però també ombres.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant


Volum