En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

La Garrotxa està per sobre de la mitjana nacional en aprovats de selectivitat i finalització d'ESO

A banda del mèrit de cada centre, el treball en xarxa que coordina l’Institut Municipal d’Educació i Joventut és una de les claus de l’èxit del model olotí
| 26 d'abril de 2017
La Garrotxa està per sobre de la mitjana nacional en aprovats de selectivitat i finalització d'ESO

A banda del mèrit de cada centre, el treball en xarxa que coordina l’Institut Municipal d’Educació i Joventut és una de les claus de l’èxit del model olotí.

 


A Catalunya, un 92,2% dels estudiants acaben els estudis obligatoris. Aquesta xifra a la Garrotxa s’enfila fins al 94,4%. La comarca també està per sobre de la mitjana en el nombre d’aprovats de la selectivitat: un 98,3% passen el llistó mentre la mitjana nacional és del 97,1%. Costa saber les explicacions que hi ha al darrere d’un model que també ha evitat la creació de guetos. Precisament, aquesta distribució equilibrada d’immigrants ha estat un dels grans reptes als quals es va haver de fer front fa una dècada. Un repte superat amb èxit segons el director de l’IME, Pep Compte.

Què fa l'IMEJ?

L’Institut Municipal d’Educació i Joventut no ‘mana’ sobre els centres i s’encarrega de coordinar diferents temes com la matriculació. Un aclariment que fan ja que, a vegades, els confonen amb el Departament d’Educació de la Generalitat. Des d’aquest ens sí que es controlen les llars d’infants municipals, l’escola de música i la d’expressió. La seva manera de treballar és en xarxa per tal de compartir la informació referent a problemes però també a solucions amb centres públics i privats.

'Educar, un repte de tots'

Una de les grans iniciatives que es tiren endavant des de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut és el projecte ‘Olot Ciutat Educadora’, que busca involucrar a diferents sectors en aquest aspecte. Compte té clar que en pràcticament totes les activitats que es fan a la ciutat es pot posar l’accent en educar millor.

Consell dels Infants, pressupostos participatius...

Una altra de les darreres iniciatives que ha tirat endavant l’Institut Municipal d’Educació i Joventut han estat el Consell dels Infants d’Olot o, amb més antiguitat, la iniciativa dels pressupostos participatius que permet als joves menors de 29 anys decidir a què dediquen 10.000€ de pressupost entre propostes presentades per ells.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum