La Garrotxa ja té el seu primer bosc terapèutic

Es tracta del bosc de Can Serra situat entre Olot i les Preses. Servirà perquè grups de persones puguin beneficiar-se de les seves propietats saludables. El silenci, el seu aire i l’itinerari són qualitats del bosc olotí que caracteritzen l’espai. El projecte ha estat impulsat pel Parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Associació Selvans. 

Un tram del camí terapèutic (Selvans)


Aquells amants de les passejades o la tranquil·litat al bosc, tenen ara un espai més per gaudir de la natura. Es tracta de l’itinerari terapèutic Salvador Grau del bosc de Can Serra. Un recorregut de dos quilòmetres que connecta Olot i les Preses i que s’anomena “terapèutic” per les propietats i qualitats de la zona. L’itinerari busca que el caminant pugui connectar amb la natura a través del silenci o la seva qualitat de l’aire. Per aconseguir aquestes condicions, el director del Parc Natural de la Zona Volcànica, Xavier Puig, diu que s’han dut a terme diverses actuacions.

 

En particular, el bosc de Can Serra està format per una roureda de Roure Pènol. L’itinerari ha pres el nom de Salvador Grau i el director del Parc Natural explica per què.

Els beneficis: caminar a poc a poc, copsar el silenci o recollir la qualitat de l’aire

L’itinerari Salvador Grau també ha estat impulsat per l’Associació Selvans, una entitat que treballa per conservar el patrimoni forestal. Una de les seves portaveus, Tura Puntí, explica que els boscos terapèutics estan oberts a tothom i destaca quins són els beneficis per a la salut.

 

Actualment a les comarques gironines hi ha sis boscos terapèutics. En ells s’hi porten a terme els anomenats “banys de bosc”, activitats guiades per descobrir els beneficis dels boscos terapèutics. El pròxim dissabte l’Associació Selvans ha programat el primer bany a la nova zona de Can Serra.

2 Responses to “La Garrotxa ja té el seu primer bosc terapèutic”

 1. Francesca Canet Padrós

  Bona tarda ,acabo de veure que demà feu una passejada al bosc de can Serra
  El primer bany de bosc!!
  Podeu dir, m’he a quina hora és surt ,que es té de portar ( esmorzar ,etc)
  I si és per tothom
  En principi vindria jo ,per informar, m’he
  I poguer,ho tenir em compte per programar ,ho, a l, associació de fibromiàlgia de la comarca d, osona
  Gràcies
  Francesca !!

  Respon
 2. CRISTINA TORRAS REIXACHS

  Nº trobem el lloc, no sabem on hem d anar, vam fer el pagament per Internet i no tenim cap info d on es

  Respon

Respon