La Garrotxa obre el període de preinscripció escolar amb 1200 places

D’aquestes, gairebé la meitat seran per als nous alumnes que comencen P3. Els 24 centres educatius d’infantil, primària i secundària de la comarca rebran sol·licituds fins al 24 d’abril. Per al pròxim curs, la Generalitat ja ha anunciat el tancament d’una línia a l’escola Malagrida i l’obertura d’una nova aula al Montsacopa i al Bosc de la Coma d’Olot. 


Avui s’obre un nou període de preinscripcions als centres educatius de tot Catalunya. Des de la Garrotxa s’oferiran un total de 1256 places per al curs que ve. Els pares i mares d’alumnes nous o que vulguin canviar de centre hauran de fer la preinscripció que va des d’avui fins al 24 d’abril. En el cas de P3, la comarca oferirà 563 noves places i pel que fa a primer d’ESO en seran 417. Gran part d’aquests llocs s’ofereixen des dels 12 centres educatius que té la ciutat d’Olot. El regidor d’educació del municipi, Pep Berga, fa algunes recomanacions per al període que comença avui.

 

Una línia menys de P3 i dues més d’ESO

Aquest any el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha decidit suprimir una línia de P3 a l’Escola Malagrida i ampliar dues línies d’ESO, una a l’Institut Montsacopa i l’altra al Bosc de la Coma. En el cas del Malagrida, un grup de pares va mostrar el seu desacord amb aquesta decisió a l’últim ple municipal de la ciutat. Berga ha explicat que l’Ajuntament s’ha reunit amb afectats i Departament i la situació “s’ha normalitzat”. El regidor diu que ara toca esperar i veure com acaba la preinscripció.

 

La preinscripció escolar s’acabarà el 24 d’abril, llavors el Departament tindrà unes setmanes per recollir tota la informació i assignar definitivament les places. L’assignació definitiva es farà pública el 15 de maig. Després caldrà esperar fins al 21 de juny per fer la matrícula al lloc assignat. A la Garrotxa, gairebé 8.000 alumnes d’entre 3 i 16 anys aniran a escola o a l’institut el curs que ve.  

Respon