Garrotxa, Ripollès i Osona tindran un nou servei públic de teràpia ocupacional

Ho ha avançat a Ràdio Olot la directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Teia Fàbrega també ha assenyalat la figura dels treballadors pobres i el continu envelliment de la població com els reptes de futur d’una societat que demanarà cada cop més, saber-se adaptar als canvis.


Per a teràpia ocupacional s’entén la tasca de promocionar la salut i el benestar a través d’una ocupació amb l’objectiu de donar capacitats per participar en activitats del dia a dia. A falta de conèixer detalls de com serà aquest nou servei, aquest maig se’n farà la firma del conveni que ho farà possible amb la Generalitat de manera compartida a la Garrotxa, el Ripollès i Osona.  És una de les novetats en serveis socials d’aquest 2017 com també el Punt de Voluntariat o actuacions als barris. La directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Teia Fàbrega, ha explicat que aquest any es desenvoluparan sobretot els serveis pensats per la comunitat i la millora de la convivència ciutadana.

 

Temps d’adaptar-se

Són serveis que van en la línia d’adaptar-se als canvis que estan arribant en una societat més complexa i variada. Fàbrega creu que no es pot saber com seran els reptes d’aquí a una dècada pels serveis socials però sí que considera que cal preparar-se per saber respondre de manera més ràpida i dinàmica a les demandes que vagin arribant.

 

Els deixen treballar

Fàbrega creu que la Garrotxa és una comarca que facilita la feina dels serveis socials ja que assegura que no han patit retallades malgrat la crisi. En canvi, el que li preocupa és que cali una percepció de que s’ha acabat la crisi i la gent s’oblidi dels col·lectius desafavorits que no se n’han sortit i que potser no podran fer-ho mai.El Consorci va tenir l’any passat un pressupost que es va acostar als 9M€, un 15% dels fons van venir dels ajuntaments de la comarca.


Recupera l’En Acció amb la directora del CASG


 

Respon