La Generalitat manté el compromís d'inciar les obres de les variants d'Olot i les Preses durant el 2019

Les variants d’Olot i les Preses segueixen el calendari establert. Ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet aquest matí en una visita a Santa Pau. D’aquesta manera, es manté el compromís de posar màquines a treballar sobre el terreny a partir de l’any que ve. Calvet també ha avançat que aviat hi haurà noves licitacions. En aquest mateix sentit, el conseller també ha parlat del tram de l’Hostal del Sol. Ha dit que estan pendents de la reunió que tindrà lloc la setmana que ve entre els presidents Torra i Sánchez. 


La primera visita del nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a la Garrotxa ha estat a Santa Pau, amb motiu de la inauguració de la compra pública d’una part del volcà Santa Margarida. Calvet ha estat preguntat per Ràdio Olot sobre les variants garrotxines. El conseller ha explicat que des del Departament se segueix treballant amb tots els aspectes tècnics. Segons Calvet, hi ha diversos plantejaments que s’han d’avaluar i que properament es començaran les licitacions.

imatge de Calvet durant l’acte d’aquest divendres a Santa Pau (ACN)

La variant de les Preses i la Vall d’en Bas fa gairebé un any que espera la licitació de l’estudi d’impacte que ha de definir el traçat definitiu. Pel que fa a Olot, el tram que correspon a la Generalitat està a punt perquè es licitin les obres. Calvet també ha refermat el consens entre Ajuntaments sobre els carrils que tindrà cada via.

Pendents de la reunió entre Torra i Sánchez

Respecte al tram de l’hostal de Sol, que és propietat de l’estat espanyol, Calvet ha explicat que encara no s’han reunit amb l’equip del nou ministre socialista José Luís Ábalos. El conseller de Territori ha dit que estan pendents de la reunió que els presidents Torra i Sánchez tindran dilluns que ve a la Moncloa.

Respon