El Gran Recapte d’Aliments recull a Olot 29.000 productes per a persones necessitades

Són gairebé 3.000 unitats menys que l’any passat i la xifra més baixa dels últims quatre anys. Tot i això, les entitats organitzadores remarquen el caràcter solidari de la jornada i de les persones que hi han col·laborat. Fins a principis de gener no es donarà a conèixer la xifra total a la comarca que podria incrementar-se un terç de l’actual. 

L’aspecte que tenia el Centre de Distribució d’Aliments d’Olot després de la jornada del Gran Recapte (Pau Masó)


Un any més el Gran Recapte d’Aliments ha aconseguit treure l’esperit més solidari dels olotins. El passat dissabte, la capital de la Garrotxa, va recollir 29.000 unitats, que representen gairebé 24.200 quilos. Aquestes dades són significativament més baixes que l’any passat. En concret han disminuït en gairebé 3.000 unitats; un descens que es remunta cinc edicions enrere, quan al 2013 es van recollir 28.000 productes. El president de Càritas Garrotxa, Cales Oller, assegura als micròfons de Ràdio Olot que volen esperar a la recaptació final: “Queda per veure el balanç final que vol dir sumar-hi tota la resta de la comarca. Pot sumar-s’hi un terç més”. Fins a la primera setmana de gener no es coneixeran les dades totals on s’hi ha d’afegir els aliments recollits des de tots els municipis de la Garrotxa i des d’iniciatives privades.

No hi ha hagut prous voluntaris

Pel que fa al nombre de voluntaris, enguany han estat 250. És un nombre inferior a les últimes edicions, fet que va provocar que en alguns moments hi hagués supermercats sense cobrir.

Les principals causes que, segons les entitats, poden haver provocat la disminució de la quantitat d’aliments recollits, són la situació política i la sensació que la crisi econòmica ja ha passat. Malgrat la davallada a Olot, el Gran Recapte segueix tenint exemples de solidaritat: aquest cap de setmana, alguns ciutadans van tornar a donar carros de la compra sencers al Banc dels Aliments. Olot i la Garrotxa segueixen sent territoris compromesos amb les iniciatives socials.

Respon