Guia sobre els drets dels treballadors durant el coronavirus

Les restriccions i mesures per prevenir el coronavirus han generat situacions mai viscudes, també, a l’àmbit laboral. Això ha generat dubtes entre treballadors. Estic obligat a fer teletreball? Quina baixa he d’agafar si estic confinat? Què passa amb els autònoms? A Ràdio Olot us resolem alguns dels dubtes sobre els drets laborals i el coronavirus. 

 

 


Estic obligat a fer teletreball?

En el cas que el treballador no disposi de les eines necessàries serà responsabilitat de la companyia oferir-les. En cap cas es pot descomptar res del sou si el treballador no té els equips necessaris per al teletreball. El secretari d’acció de la CNT d’Olot és en Marcel Surinyach.

 

Quin tipus de baixa s’estableix en cas de contagi i confinament?

La categoria que s’ha establert és la “baixa per accident laboral”

Pel que fa a les baixes encara no està clar com s’ha de demostrar si el contagi s’ha agafat a l’empresa o a casa i quina responsabilitat hi hauria en cada cas.

 

Què passa amb els autònoms?

S’ha establert una moratòria de sis mesos en el pagament dels impostos. Això també afectarà les PIMES. Segons el govern espanyol no hi haurà recàrrecs per aquest ajornament. A més també s’ha obert una línia de crèdit per als autònoms del sector turístic, del transport i l’hostaleria. Els autònoms també poden agafar la baixa per accident laboral que s’ha establert pel coronavirus.

 


Haver de cuidar els fills podria ser una incapacitat laboral?

Des de la CNT exposen que el fet que els avis siguin població de risc obliga encara més als pares a fer-se responsable dels fills que no van a escola. El secretari d’acció del sindicat  demana que també es pugui agafar una baixa per aquest motiu.

 

L’empresa em pot obligar a viatjar a una zona de risc?

No. L’empresa únicament pot obligar als seus treballadors a viatjar a aquelles zones on no hi ha cap risc.

 

Poden haver-hi acomiadaments?

La suspensió de moltes activitats ha portat també a suspendre contractes i serveis. Això pot comportar, en el pitjor dels casos, acomiadaments. En aquesta situació, segons Surinyach, cal estudiar cas per cas.

 

Els dies de confinament compten com a dies de vacances?

En cap cas l’empresa pot descomptar cap dia de les vacances per haver estat confinat a casa. Els dies de vacances ja estan regulats i la legislació no permet interpretar el confinament pel coronavirus com a vacances.

 

La situació del coronavirus ha xocat a molts sectors de la societat. Des del món laboral, els sindicats demanen més mesures i flexibilització per a un episodi que és nou per a tothom. A mesura que avança la pandèmia els governs van establint noves mesures i s’espera que en els pròxims dies en puguin aparèixer més.

Respon