Hores i hores sense llum; alguns alcaldes es plantegen fer una queixa conjunta a Endesa

Es volen unir i enviar-la a través del Consell Comarcal. Durant el temporal, zones de la Vall d’en Bas, les Planes i Sant Feliu s’han quedat sense llum ininterrompudament; a Cogolls, Sant Iscle i Sant Miquel ja fa més de 50 hores que no en tenen. Els ajuntaments han protestat a la companyia, però no se’ls ha ofert cap solució. També hi ha problemes de telefonia, internet i cobertura mòbil.

La riera de Cogolls, a les Planes

Hores i hores sense llum. És el que han patit o pateixen durant el temporal els veïns de la zona de Cogolls, a les Planes d’Hostoles; dels veïnats de Sant Iscle i Sant Miquel, a Sant Feliu de Pallerols, i de la Pinya, a la Vall d’en Bas. L’alcalde d’aquest últim municipi, Lluís Amat, denuncia que Endesa, la companyia elèctrica encarregada del subministrament, els va deixar a l’estacada.


La Pinya es va estar cap a 15 hores sense llum, però a la zona de Cogolls, amb sis masies i una quinzena de persones, l’apagada encara dura. Hi havia la previsió que Endesa la solucionés aquest dimecres a la tarda, però tampoc ha estat així. El regidor i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles, Marc Puig, comparteix la decepció amb la companyia elèctrica i defensa fer una queixa conjunta a nivell comarcal. Lluís Amat també hi està d’acord. Els escoltem tots dos.


Qui també tindria motius per afegir-se a la queixa conjunta és l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. El seu alcalde, Artur Colomer, recorda que els 90 habitants dels veïnats de Sant Iscle de Colltort i de Sant Miquel de Pineda es van quedar sense llum des de dimarts a les 7 del matí. Ja fa més de 50 hores i encara no tenen subministrament elèctric.


Altres problemes

A banda dels talls en el subministrament elèctric, alguns municipis de la Garrotxa també han patit problemes de telefonia i internet. A la Vall d’Hostoles, molts usuaris de grans companyies han perdut la cobertura, i tres quarts del mateix ha passat a Argelaguer. El seu alcalde és Artur Ginesta.


Els alcaldes reclamen millores i més manteniment a les línies d’Endesa a la comarca.

Respon