Horseball, capital Olot

Olot serà la seu, el 7 de febrer, de la tercera gala dels Premis Horseball Catalunya. La ciutat acollirà els millors jugadors catalans, que, al mateix temps, són els millors del món d’aquest esport que barreja equitació, rugbi i bàsquet.

Quatre jugadors contra quatre jugadors, tots ells a sobre d’un cavall, per encistellar la pilota i fer gol. A grans trets, això és el horseball, un esport poc conegut, però que a Catalunya ja disposa de cinquanta equips i 300 practicants. En tot el món, només França supera aquests números, però el país veí no té els millors jugadors mundials. Del rànquing del 2014 que va publicar la Federació Internacional, els quatre primers són catalans i el segon és olotí, Marià Clavell. Clavell juga amb el Cardedeu i aquest any passat va guanyar la Champions a Portugal, a més de la lliga catalana. Des de fa quinze anys, Catalunya té competició pròpia de horseball i des del 2013, l’Associació Catalana d’aquests esport reconeix els mèrits dels seus jugadors en una gala de premis. La d’aquesta edició es farà el dissabte 7 de febrer a Olot.

El sopar es farà al Restaurant la Deu, que acollirà els millors jugadors catalans de horseball i els seus clubs i familiars. L’objectiu és valorar els èxits del 2014, un gran any pel horseball català. El sopar i la festa del horseball català es farà a Olot el 7 de febrer.

Respon